Skip to main content

Te koop

Opmerking:

  • Bestel tijdig, er worden geen grote voorraden aangemaakt. 
  • De kastjes zijn gemaakt uit massief grenen hout en FSC gecertificeerd. (enkel de hommelkast en mussenloft is gemaakt uit multiplex plaat hout ook FSC gecertificeerd ).
  • We raden aan om de kastjes langs de buitenkant te behandelen met een beschermende olie/beits/verf geschikt voor buiten,... zo verleng je de houdbaarheid van je kastje. 
  • Bij eventuele verzending vallen de kosten volledig ten laste van de koper.
  • Niet gevonden wat je zocht? Bezoek de Natuurpunt winkel: https://winkel.natuurpunt.be

Bekijk ons gamma

Voederhuisje

Tijdens de wintermaanden hebben de vogels nood aan wat extra voedsel.

Daarom is het aan te raden om een handje te helpen, zodat ze gezond en wel de strenge vrieskou kunnen trotseren. Vooral bij sneeuw en ijs zijn het voor de vogeltjes barre tijden. We kunnen de vogels helpen om hun vetreserve op peil te houden door energierijk voedsel (zaden, vetbollen, zonnebloempitten, enz.) aan te bieden. De vogels zullen dit ten zeerste waarderen en zelf kunnen we een hele winter lang genieten van de vele vogels die aan en af komen gevlogen. Meer lezen: https://www.natuurpunt-poperinge-vleteren.be/nieuwsblog/16-voeren-en-beloeren-voederen

Wij bieden ook een voederhuisje aan om aan de gevel of onder afdak te plaatsen, kost 10 euro en te bestellen bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Nestkast

In de lente wordt het weer een drukte van jewelste in de tuinen en parken. Voor veel vogels betekent dat het begin van het broedseizoen. Goede natuurlijke huisvesting in dorpen en steden is voor vogels echter moeilijk te vinden: huizen worden geïsoleerd, gaten en kieren worden gedicht en in de tuinen maken hagen en heggen plaats voor houten schuttingen.

U kunt de vogels helpen door het ophangen van een nestkast. U kunt nestkasten het hele jaar ophangen. De beste periode is vanaf het najaar tot vlak voor het begin van het broedseizoen. Tijdens koude wintermaanden biedt de kast beschutting en dit verhoogt de kans dat de nestkast wordt uitgekozen als broedplaats. Meer lezen: https://www.natuurpunt-poperinge-vleteren.be/info/fauna/13-nestkast

Nestkast voor pimpelmees of koolmees zijn bij ons te koop aan 10 euro en te bestellen bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Halfopen nestkast

Een halfopen nestkast is dan weer ideaal voor de grauwe vliegenvanger of roodborst. Let wel om de nestkast zo te plaatsen dat de vogels vrij zicht hebben op de omgeving, zo kunnen ze gevaar goed inschatten. Wanneer de nestkast niet onmiddellijk wordt bezet in het voorjaar, geen paniek, vogels dienen te wennen aan uw tuin. Zorg er ook voor dat uw tuin interessant is voor de vogels, voldoende beschutting, voedsel,…

Meer lezen: https://www.natuurpunt-poperinge-vleteren.be/info/fauna/27-grauwe-vliegenvangers

De halfopen nestkast is te koop aan 10 euro, te bestellen bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Hommelkast

Hommels komen helaas steeds minder voor. Het wordt alsmaar moeilijker voor de hommel om een geschikte natuurlijke nestlocatie te vinden.
Hommels vallen mensen niet lastig door om ze heen te vliegen zoals wespen doen. Hommels zijn zachtaardige insecten die van groot belang zijn voor de bestuiving van onze planten. Hommels behoren tot de solitaire bijen, en dat is ook direct de reden waarom hommels niet aanvallen. Hommels hebben geen kolonie die ze moeten beschermen. Dat maakt hen een ideaal insect om in de tuin te hebben. Meer lezen: https://www.natuurpunt-poperinge-vleteren.be/info/fauna/15-hommelkast

De hommelkast is te koop aan 12 euro, te bestellen bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Mussenloft

Het gaat niet goed met de huismussen, van oudsher hebben de huismussen het profijt opgezocht van de menselijke omgeving, zowel om te broeden of op zoek naar voedsel, maar nu zijn ze het slachtoffer van deze migratie, onze daken en zelfs landbouwloodsen worden hermetisch afgesloten, ook het voer is een probleem en de huismussen moeten zich tegoed doen aan wat restjes onder de picknicktafel. Maar gelukkig kunnen we de huimus een handje helpen door een passende nestkast aan te bieden en in de winter en voorjaar (het kan het ganse jaar) gebroken granen aan te bieden, ook een waterschaal om te badderen of een zandbedje om zich te ontdoen van parasieten de huismussen zullen dit zeker weten te waarderen. Meer lezen: https://www.natuurpunt-poperinge-vleteren.be/info/fauna/57-de-huismus Het mussenloft in houtbeton kost 35 euro, in hout 20 euro. te bestellen via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..