Skip to main content
| Guido Quaghebeur | Nieuws

Vrijwilliger in beeld

‘Vrijwilliger in beeld’

Met deze rubriek willen we ieder jaar een vrijwillig medewerker of enkele medewerkers van onze afdeling eens letterlijk en figuurlijk in de bloemetjes zetten. We doen dit op onze ‘exclusieve activiteit’ voor medewerkers, dit jaar op zaterdag 23 september 2023.

Voor dit jaar stellen we graag aan u voor: Gilbert Lobelle (foto).

Samen met zijn spitsbroeder Marc Loones, treffen we Gilbert aan bij diverse activiteiten, vooral bij de paddenoverzet en ook opbouw en afbraak van de schermen, is Gilbert steeds paraat. Van een handige ‘Harry’ gesproken, Gilbert weet voor elk probleempje en klusje een passend antwoord en vooral een praktische oplossing, ‘uitvinder van beroep’ zou mooi staan op je CV. Maar ook bij beheerswerken tekent Gilbert altijd present. Kortom een vrijwillig medewerker uit de duizend.

We hopen en weten zeker dat Gilbert ons nog jarenlang zal ondersteunen, en hierbij bedanken we hem voor zijn inzet voor de afdeling nu en in de toekomst!

We zijn steeds op zoek naar vrijwillige medewerkers, bestuursleden. Wil ook jij ons team van dynamische medewerkers vervoegen, dan hebben wij mogelijk een passende taak voor jou. Neem contact op met Guido Quaghebeur (voorzitter). Lees meer: https://www.natuurpunt-poperinge-vleteren.be/nieuwsblog/25-vaca-na-tuur


vrijwilliger in beeld patrickderooVrijwilliger in beeld 2022:Patrick Deroo: Patrick is steeds paraat als vrijwillig medewerker bij beheerwerken en de zwerfvuilactie. Weinig activiteiten worden er gemist, Patrick tekent altijd present, is het nu seizoenswandeling, vroegmorgenwandeling en zo meer. Vooral stille kracht, met een enorme werkkracht en kennis van de natuur om beheer voortreffelijk uit te voeren. In zijn eigenste tuin of moet ik zeggen erf is Patrick bijna zelfvoorzienend, zijn tuin is dan ook een toonbeeld van veel zorg voor alle fauna en flora. We hopen en weten zeker dat Patrick ons nog jarenlang zal ondersteunen, en hierbij bedanken we hem voor zijn inzet voor de afdeling nu en in de toekomst!

 


vrijwilliger in beeld marc maryannickVrijwilliger in beeld 2021 Maryannick Neyrinck & Marc Loones: Marc en Maryannick zijn al heel lang vertrouwd met onze afdeling en dit door het engagement van hun zoon Jürgen die mee aan de wieg stond van onze afdeling,.. zodat ten huize Loones heel wat engagement was omtrent natuur en milieu. Marc en Maryannick hebben na hun loopbaan en hun grote hobby en passie ‘de paarden’, ook de nodige tijd gevonden om zich te engageren als vrijwilligers bij de afdeling en dit als vaste medewerkers bij de amfibieënoverzet en bij het plaatsen en afbreken van de schermen konden we steeds een beroep doen op Marc. Beiden tekenen ook altijd present bij de zwerfvuilacties. We hopen en weten zeker dat Marc & Maryannick ons nog jarenlang zullen ondersteunen, en hierbij bedanken we jullie voor jullie enthousiasme en inzet nu en in de toekomst!


vrijwilliger in beeld alain veraVrijwilliger in beeld 2020 Alain Weemeeuw & Vera Cornette: Alain en Vera zijn vrijwilligers van het prille begin van onze afdeling, ze missen geen enkele activiteit en uitstapje, en hun enthousiasme  prikkelt de andere deelnemers. Alain de rust zelve neemt alles in zich op, en heeft een brede diverse natuurkennis opgebouwd door de jaren heen, en heeft oog voor het kleinste detail,.. ondersteund door Vera, die zich op de planten en het kleine grut kan storten, en via de obs-identify, feilloos alles op naam kan brengen. Alain is ook jarenlang de plichtsbewuste opmaker van onze nieuwsbrief, zo worden al onze contacten tijdig geïnformeerd over het reilen en zeilen van onze werking. Vera is de PR vrouw bij uitstek, wanneer Vera in de infostand plaats neemt, kan je niet weerstaan om lid te worden van Natuurpunt Poperinge - Vleteren. We hopen en weten zeker dat Alain & Vera  ons nog jarenlang zullen ondersteunen. Bedankt Alain & Vera voor jullie enthousiasme en inzet nu en in de toekomst!


vrijwilliger in beeld marcbrysbaertVrijwilliger in beeld 2019 Marc Brysbaert: Marc is een natuurliefhebber ‘pur sang’ en een gepassioneerd fotograaf. Meerdere keren per jaar steekt hij graag een handje toe bij diverse activiteiten van onze afdeling. Wat snoei- of plantwerk, de amfibieënwerkgroep, de zwerfvuilactie, noem maar op. Wanneer zijn drukke beroepsactiviteit als chauffeur het toelaat staat Marc paraat. Hij is een gedreven iemand die ook steeds een oplossing klaar heeft bij praktische problemen. Een dag verlof nemen om een uitstap of activiteit te kunnen meemaken of zelfs een fotografieweekend te kunnen bijwonen typeert dan ook zijn engagement. We zijn dan ook enorm fier om Marc in onze rangen te hebben als vrijwillig medewerker. Het is een man recht voor de raap, met steeds een ongezouten mening en een tomeloze inzet. Kortom een vrijwilliger uit de duizend! Bedankt Marc voor je enthousiasme en inzet nu en in de toekomst!