Skip to main content
| Super User | Nieuws

Vaca(na)tuur

Misschien is deze vaca(na)tuur iets voor jou?

Een gezellige vrije tijdsbesteding. Je werkt samen met andere vrijwilligers, wordt waar nodig gesteund door de ervaren krachten. Een leerrijke vrije tijdsbesteding, want al doende verwerf je meer inzicht en vaardigheid in het natuurbeheer en doe je kennis op over natuur, milieu en landschap in onze buurt. Een voldoeninggevende vrijetijdsbesteding, want je draagt een steen(tje) bij tot het behoud van onze natuur!

In het bestuur:

Op de afdelingsvergaderingen worden alle activiteiten gepland, georganiseerd en geëvalueerd. Misschien heb je wel zin om mee te denken aan: vb. de visie van het beheer van ons aankoopproject ‘Heidebeek’? Of wil je wel persteksten schrijven, verslagen maken, teksten schrijven voorhet lokale tijdschrift ''De Bron'', website beheren, archief beheren, nieuwe media beheren,... Activiteiten begeleiden. Beleidsdossiers behartigen, enz...

Handen uit de mouwen:

Zin om letterlijk je handen uit je mouwen te steken voor natuur in je buurt? Wil je deelnemen aan werkdagen met hooivork, rakel,… of kettingzaag? Wel dan is deze vaca(na)tuur iets voor jou! We hebben steeds vele handen nodig om onze natuurgebieden te beheren. Ook kleine klusjes zijn aan de orde: aanmaken nestkasten, bijenhotelletjes,..

De voeten in de natuur:

Wil je graag wandelingen gidsen, mensen iets bijbrengen over natuur en landschap in je buurt?  Dan kunnen we jouw zeker gebruiken in ons team om via natuureducatie en beleving het brede publiek te laten kennismaken met het belang en de noodzaak van de natuur.

Studie:

Misschien heb je gewoon interesse voor wat kruipt, vliegt, groeit en bloeit? Dan kun je via natuurstudie je verder ontplooien. Ook op die manier kan je je steentje bijdragen want alle inventarisatiegegevens van fauna en flora zijn van onschatbare waarde! Zoals: paddenoverzet acties, geelgorzeninventarisatie, inventarisaties in onze natuurgebieden zowel bloemen en planten als insecten, vogels,..,..

Voor elk wat wils:

Er is werkelijk voor elk wat wils! Warme chocomelk maken voor de andere vrijwilligers die deelnemen aan een beheerwerkdag, pinten tappen tijdens het ledenfeest, ons promotieteam verstrekken, nieuwe leden werven,... Of je nu alle dagen in het getouw wil zijn of één keer een halve dag per jaar, je bent van harte welkom. Je hoeft noch ervaring noch enige voorkennis te hebben omtrent natuur en milieu. Iedereen is welkom en nodig!

We zijn steeds op zoek naar vrijwillige medewerkers, bestuursleden. Wil jij ons team van dynamische medewerkers vervoegen, dan hebben wij mogelijks een passende taak voor u. Neem contact op met Guido Quaghebeur (voorzitter)Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.