Skip to main content
| Super User | Nieuws

De geelgors award

Tijdens onze lokale algemene ledenvergadering (in de maand januari/februari), wordt de 'GEELGORS AWARD’ uitgereikt.

Doelstelling:

We beogen om onze leden aan te zetten om hun waarnemingen op het terrein, beter te bestuderen, en wat meer oog te hebben voor de voorkomende fauna en flora in ons werkingsgebied.

Reglement:

  • Ieder betalend lid van Natuurpunt Poperinge – Vleteren kan in de loop van het jaar (1 jan – 31 dec )  deelnemen aan de award. 
  • Het betreft een waarneming zowel fauna of flora in ons werkingsgebied (Poperinge, Vleteren, Stavele en Beveren aan de ijzer).
  • De waarneming kan (maar hoeft niet) eventueel gestaafd worden met een foto, geluidsopname of meerdere waarnemers, … We rekenen erop dat de waarneming juist is!
  • En de waarneming wordt persoonlijk ingegeven op waarnemingen.be.
  • De waarnemingen kunnen binnengegeven worden vanaf 1 januari tot en met 31 december. Per e-mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • Er kunnen meerdere waarnemingen van dezelfde persoon worden ingediend, maar slechts één waarneming zal weerhouden worden voor de nominatie. (na overleg met de indiener)
  • Het comité beoordeelt de ingestuurde waarnemingen en maakt van deze lijst maximum 10 nominaties
  • Alle inzendingen krijgen antwoord of ze al dan niet genomineerd zijn.
  • Bij twijfel van bepaalde waarnemingen kan het comité desnoods bijkomende info opvragen aan de indiener om vervolgens met een gewone meerderheid te beslissen over de aanvaarding. 

Het award-comité:

Het award-comité bestaat uit Guido Quaghebeur en Geert Coudijzer. Ook de leden van het comité kunnen meedoen met de award.

Uitreiking: 

Tijdens de lokale algemene ledenvergadering (in de maand januari of februari) zullen de nominaties worden voorgesteld aan de aanwezigen, een korte omschrijving zal duidelijk maken waarom deze worden genomineerd bv. zeldzaamheid, voor het eerst in onze regio, bijzondere ontdekking in de tuin, enz… Alle aanwezigen hebben één stem en kunnen deze uitbrengen,.. de waarneming met de meeste stemmen wint de award. (Bij ex aequo volgt er een nieuwe stemronde) De indiener dient persoonlijk aanwezig te zijn (enkel bij dringende afwezigheid kan men iemand afvaardigen).

Betwisting:

Er kunnen op geen enkele manier, betwistingen worden aangevochten. Het award-comité handelt in eer en geweten.

geelgorsaward filipGEELGORS AWARD 2023:

De 'geelgors award 2023 ging naar Filip Bruneel met zijn waarneming van de grote weerschijnvlinder (dagvlinder). Proficiat Filip.

 

 

 

geelgorsaward jancarlyGEELGORS AWARD 2022: 

De 'geelgors award 2022' ging naar Jan Carly met zijn waarneming van 'prachtbeer' (nachtvlinder). Proficiat Jan !

 

 

 

geelgorsaward dirkwaeyaert 2021GEELGORS AWARD 2021:

De 'geelgors award 2021' ging naar Dirk Waeyaert met zijn waarneming van 'rozerode wasplaat' (paddenstoel). Proficiat Dirk!

 

 

 

geelgorsaward jeroenvandermarliere 2020GEELGORS AWARD 2020:

De 'geelgors award 2020' ging naar Jeroen Vandermarliere met zijn waarneming van 'prachtpurperuiltje' (nachtvlinder). Proficiat Jeroen!

 

 

 

geelgorsaward karienhauspie 2019Geelgors Award 2019:

De "geelgors award 2019" ging naar Karien Hauspie met haar waarneming van de 'nachtegaal' (vogel). Proficiat Karien !

 

 

 

geelgorsaward stefaandepover 2018GEELGORS AWARD 2018:

De "geelgors award 2018" ging naar Stefaan Depover met zijn waarneming van 'rode wouw' (vogel). Proficiat Stefaan !

 

 

 

geelgorsaward marcglorie 2017Geelgors award 2017:

De "geelgors award 2017" ging naar Marc Glorie met zijn waarneming van 'moer vos met jong' (zoogdier). Proficitat Marc !