De geelgors award

Algemeen:

Tijdens onze lokale algemene ledenvergadering (in de maand januari), wordt ‘de geelgors award’ uitgereikt.

Doelstelling:

We beogen om onze leden aan te zetten om hun waarnemingen op het terrein, beter te bestuderen, en wat meer oog te hebben voor de voorkomende fauna en flora in ons werkingsgebied.

Reglement:

  • Ieder betalend lid van Natuurpunt Poperinge – Vleteren kan in de loop van het jaar (1 jan – 31 dec )  deelnemen aan de award. 
  • Het betreft een waarneming zowel fauna of flora in ons werkingsgebied (Poperinge, Vleteren, Stavele en Beveren aan de ijzer).
  • De waarneming kan (maar hoeft niet) eventueel gestaafd worden met een foto, geluidsopname of meerdere waarnemers, … We rekenen erop dat de waarneming juist is!
  • En de waarneming wordt persoonlijk ingegeven op waarnemingen.be.
  • De waarnemingen kunnen binnengegeven worden vanaf 1 januari tot en met 31 december. Per e-mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • Er kunnen meerdere waarnemingen van dezelfde persoon worden ingediend, maar slechts één waarneming zal weerhouden worden voor de nominatie. (na overleg met de indiener)
  • Het comité beoordeelt de ingestuurde waarnemingen en maakt van deze lijst maximum 10 nominaties
  • Alle inzendingen krijgen antwoord of ze al dan niet genomineerd zijn.
  • Bij twijfel van bepaalde waarnemingen kan het comité desnoods bijkomende info opvragen aan de indiener om vervolgens met een gewone meerderheid te beslissen over de aanvaarding. 

Het award-comité:

Het award-comité bestaat uit Guido Quaghebeur en Geert Coudijzer. Ook de leden van het comité kunnen meedoen met de award.

Uitreiking: 

Tijdens de lokale algemene ledenvergadering (in de maand januari) zullen de nominaties worden voorgesteld aan de aanwezigen, een korte omschrijving zal duidelijk maken waarom deze worden genomineerd bv. zeldzaamheid, voor het eerst in onze regio, bijzondere ontdekking in de tuin, enz… Alle aanwezigen hebben één stem en kunnen deze uitbrengen,.. de waarneming met de meeste stemmen wint de award. (Bij ex aequo volgt er een nieuwe stemronde) De indiener dient persoonlijk aanwezig te zijn (enkel bij dringende afwezigheid kan men iemand afvaardigen).

Betwisting:

Er kunnen op geen enkele manier, betwistingen worden aangevochten. Het award-comité handelt in eer en geweten.

Geelgors award 2017:

De "geelgors award 2017" ging naar Marc Glorie met zijn waarneming van moer vos met jong. Proficitat Marc !

GEELGORS AWARD 2018:

De "geelgors award 2018" ging naar Stefaan Depover met zijn waarneming van rode wouw. Proficiat Stefaan !

Geelgors Award 2019:

De "geelgors award 2019" ging naar Karien Hauspie met haar waarneming van de nachtegaal. Proficiat Karien !

GEELGORS AWARD 2020:

De 'geelgors award 2020' ging naar Jeroen Vandermarliere met zijn waarneming van prachtpurperuiltje. Proficiat Jeroen !

  

© Guido Quaghebeur (NP)
Komstraat 89 8970 Poperinge | 057 33 79 78 | Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Powered by LMD