Expeditie Natuurpunt 2022

Met Natuurpunt Poperinge – Vleteren nemen we deel met een fietsteam ‘de Heelhorzen’ en een wandelteam 'de Géspieten' aan de ‘Expeditie Natuurpunt 2022’ op 25 & 26 juni. Zij fietsten en wandelen voor ons aankoopproject ‘De Heidebeek’ in Poperinge.

Het fietsteam: Jeroen Vandermarliere, Ludwig Reynders, Ivo Vandenbroucke, Hans Vandenbroucke Geert Coudijzer (coach).

Het wandelteam: Hein Kesteloot, Hilde Marchand, Tine Wyffels, Filip Dejaegher, Natalie Top. 

Wanneer Natuurpunt een natuurgebied aankoopt, wordt een deel daarvan betaald met subsidies. Voor de rest staat Natuurpunt zelf in. Het geld dat voor Expeditie Natuurpunt wordt ingezameld, dient hoofdzakelijk om aangekochte gronden te financieren. Dat kan zijn voor een natuurgebied dat al aangekocht is of voor een nieuwe lap grond aan een bestaand natuurgebied. Voor onze afdeling is dit het ‘Heidebeek’aankoop project.

Door aankopen langs de Heidebeek in Poperinge (Haringe – Watou) willen we deze prachtige vallei uitbouwen tot een volwaardige beekvallei, waar natuur en landbouw elkaar kunnen verweven tot een prachtige beekvallei en waar het in de toekomst heerlijk vertoeven zal zijn als wandelgebied, voor jou en jouw familie en vrienden, waarbij je zal kunnen genieten van de diverse fauna en flora,… en het gezang van de geelgors.

Meer lezen: https://www.natuurpunt-poperinge-vleteren.be/heidebeek

Wijnverkoop

Ook kan je onze fietsteam en wandelteam steunen door aankoop van  bio-wijnen en of appelsap (tuinsappen Lombarts Calville), ideaal voor deze lente en zomer. Laat het u alvast smaken !

Biologische rode wijn Pablo Claro Tempranillo 2020: 100% Tempranillo – biodynamische wijngaard op 800 meter – s’nachts geoogst – Tierra de Castilla. Elegant fruitboeket, de mond geeft lekker zachte en sappige toetsen van rijpe rode vruchten. Een prima wijn voor tal van gelegenheden.

Biologische Pablo Claro Chardonnay 2020: 100% chardonnay (biodynamische wijngaard op 900 m hoogte – s’nachts geoogst – Tierra de Castilla). Mooi en zuiver fruitboeket met toetsen van steenvruchten, rode appel, en exotisch fruit. De mond is heel sappig en fris met terugkerende accenten van abrikoos, witte perzik, rode appel en ananas. Elegant en toegankelijk profiel, met een bijzonder fraaie frisheid voor de regio. Een prima wijn voor tal van gelegenheden

Bestel je wijn of appelsap om ons te steunen? Klik op deze link om te bestellen.https://forms.gle/MqNuH5a7nGvtKGUK8
 
 

© Guido Quaghebeur (NP)
Komstraat 89 8970 Poperinge | 057 33 79 78 | Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Powered by LMD