Expeditie Natuurpunt 2021

Met Natuurpunt Poperinge – Vleteren namen we deel met een fietsteam ‘de Heelhorzen’ aan de ‘Expeditie Natuurpunt 2021’ op 26 & 27 juni laatsleden. Zij fietsten voor ons aankoopproject ‘De Heidebeek’ in Poperinge. Het team verzamelde maar eventjes 6.190 euro bijeen, waarvoor een dikke proficiat ! 

Het team bestaat uit (van L. naar R.): Jeroen Vandermarliere, Ludwig Reynders, Ivo Vandenbroucke, Hans Vandenbroucke en Geert Coudijzer is de coach.

Wanneer Natuurpunt een natuurgebied aankoopt, wordt een deel daarvan betaald met subsidies. Voor de rest staat Natuurpunt zelf in. Het geld dat voor Expeditie Natuurpunt wordt ingezameld, dient hoofdzakelijk om aangekochte gronden te financieren. Dat kan zijn voor een natuurgebied dat al aangekocht is of voor een nieuwe lap grond aan een bestaand natuurgebied. Voor onze afdeling is dit het ‘Heidebeek’aankoop project.

Door aankopen langs de Heidebeek in Poperinge (Haringe – Watou) willen we deze prachtige vallei uitbouwen tot een volwaardige beekvallei, waar natuur en landbouw elkaar kunnen verweven tot een prachtige beekvallei en waar het in de toekomst heerlijk vertoeven zal zijn als wandelgebied, voor jou en jouw familie en vrienden, waarbij je zal kunnen genieten van de diverse fauna en flora,… en het gezang van de geelgors.

Meer lezen: https://www.natuurpunt-poperinge-vleteren.be/heidebeek

Wijnverkoop

Ook kan je onze fietsers steunen door aankoop van deze bio-wijnen, ideaal voor deze lente en zomer. Laat het u alvast smaken ! Er zijn nog enkele dozen ter beschikking, ideaal voor de zomerse bbq .

Biologische rode wijn - Mureda Melibea Tinto 2018: 100% Cabernet Sauvignon. Boeket met mix van rood en zwart fruit (kersen, aardbeien, cassis). Zacht-fruitige mond, soepel, toegankelijk en zonder complexen! Uitgeroepen tot Castilla winery of the year 2017.

Biologische witte wijn - Mureda Melibea Blanco 2018: 100% Chardonnay. Boeket met tropisch fruit (ananas, mango), abrikoos, perzik en citrus. Fris en fruitig in de mond, soepel, toegankelijk en zonder complexen! Berlin International Wine Competition 'Double Gold' 2017.

Je kan ons steunen door een doos van 6 flessen wijn aan te kopen voor de prijs van 45 euro per doos. Je kan kiezen uit 6 flessen rood, 6 flessen wit of een doos met 3 flessen rood en 3 flessen wit. Je bestelling mag je mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en overschrijven kan op het rekeningnummer van onze lokale Natuurpuntafdeling: BE91 0011 2515 9176. Met vermelding van uw bestelling en de persoon via levering (Geert, Ivo, Hans, Ludwig, Jeroen) De wijn wordt je door iemand van het fietsteam thuis geleverd. contante betaling kan ook via de teamleden

© Guido Quaghebeur (NP)
Komstraat 89 8970 Poperinge | 057 33 79 78 | Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Powered by LMD