zomeravondwandeling

Zomeravondwandelingen:

Dinsdag 5 juli: Start kerk Abele 18u45

Het dorp telt ruim 600 inwoners waarvan een aantal de Franse nationaliteit hebben. De hoofdstraat valt samen met de landsgrens zodat de huizen aan de ene kant van de hoofdstraat op Belgisch en aan de andere kant op Frans grondgebied liggen. De Onze-Lieve-Vrouw Onbevlekt Ontvangenkerk staat op Frans grondgebied maar de erediensten worden door het bisdom Brugge geregeld. In Abele was er lange tijd een grensovergang.  We wandelen richting d’Hoge Schole, de polyvalente zaal van de gemeente. Van daaruit trekken we naar het Helleketelbos met een uniek zicht op de getuigenheuvels. Dit bos wordt beheerd door het ANB is meer dan 60 ha groot. Opmerkelijk is het vakwerkhuisje dat de afgelopen jaren gerestaureerd werd en in feite een restant is van de 16de -17de eeuwse Gasthuishoeve met walgracht die daar gebouwd was. Wie heeft er nog gehoord van het Bohemerbos en de Fazantheuvel? En wie kent er de legende van de Biermanswal? Door de wandeling wordt de sluier opgelicht rond deze unieke plaatsen in de omgeving. Via de Stoppelweg en de Galgestraat bereiken we opnieuw ons vertrekpunt. Gids: Chris Develter

 

kledij en schoeisel aanpassen aan de weersomstandigheden. Leden NP De Bron gratis, niet leden €3.50 per persoon of €7.00 per gezin.

Evenement Eigenschappen

Startdatum 05-07-2022 18:45
Einddatum 05-07-2022 21:00
Max. deelnemers Onbeperkt
Ingeschreven 0
Prijs per persoon Gratis

© Guido Quaghebeur (NP)
Komstraat 89 8970 Poperinge | 057 33 79 78 | Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Powered by LMD