startavond padden overzet

Woensdag 8  januari 2020 , 20u00: Startvergadering paddenoverzet

Om 20 uur, CC Ghybe, St.Annastraat, Poperinge.

De voorbije 20 jaar zetten we zomaar eventjes 66656 padden over in de 2 locaties Nachtegaalstraat en Leeuwerikstraat. We doen verder en geven deze amfibieën de nodige steun om te overleven en te zorgen voor het nageslacht.

Vanaf eind januari starten de eerste amfibieën aan hun jaarlijkse trek naar de paaiplaats. Deze poel is de plek waar de eitjes worden afgezet en bevrucht voor het verder behoud van de soort. Maar hiervoor moeten ze druk bereden wegen oversteken met veel slachtoffers als gevolg. Door het plaatsen van schermen, het verzamelen en overzetten van de padden, bruine kikkers, salamanders is dit een veilige en haalbare opzet voor deze dieren. Tijdens de startvergadering maken we de afspraken voor het plaatsen van de draad en folie, taakverdeling van de overzet, afbraak van het materiaal ... We overlopen ook de soorten met hun specifieke kenmerken zodat we ze vlot op naam brengen. Nieuwe medewerkers zijn zeker gewenst en dus van harte welkom op deze startvergadering.

Alle info: Dirk Waeyaert, Krombekestraat 2, 8640 Westvleteren, tel. 057/40 02 56,

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 Organisatie: amfibiewerkgroep Natuurpunt Poperinge – Vleteren. www.natuurpunt-poperinge-vleteren.be

Evenement Eigenschappen

Startdatum 08-01-2020 0:00
Max. deelnemers Onbeperkt
Prijs per persoon Gratis

© Guido Quaghebeur (NP)
Komstraat 89 8970 Poperinge | 057 33 79 78 | Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Powered by LMD